Sarah Palinová čelí kritice kvůli útratě za oblečení

Sto padesát tisíc dolarů zaplatila americká republikánská strana za oblečení, kadeřníky a vizážisty pro republikánskou kandidátku na viceprezidentku Sarah Palinovou. Republikáni teď čelí kritice, že velké částky určené na přesvědčování voličů utratili za předměty osobní spotřeby kandidátky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sarah Palinová

Sarah Palinová | Zdroj: ČTK

Republikáni se podle všeho nedopustili ničeho nedovoleného. Image kandidátské dvojice, kterou Palinová tvoří s Johnem McCainem, je nepochybně důležitá.

Problém je v tom, že Sarah Palinovou představují jako takzvanou hokejovou mámu, která rozumí opravdovým problémům nižší a střední vrstvy a navíc jako aljašská guvernérka bojovala proti zbytečným výdajům na dopravu a prezentaci tohoto úřadu.

V době, kdy průměrná americká domácnost utratí za oblečení a služby spojené s vizáží něco přes 1800 dolarů ročně, ale nepůsobí částka 150.000 dolarů za luxusní kostýmy a doplňky vůbec dobře.

Američané navíc žijí obavami z pokračujících ekonomických potíží. Do voleb zbývají necelé dva týdny. Kritika za peníze vydané za luxus se v americkém tisku na hlavu Sarah Palinové snesla v nejméně vhodný okamžik.

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme