Automobilka Daimler zastavuje na pět týdnů výrobu

Německá automobilka Daimler se rozhodla na pět týdnů zastavit výrobu. Důvodem je prudký pokles poptávky po jejích luxusních vozech. Jde o zatím největší omezení produkce u německých automobilek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

interiér

interiér | Foto: daimlerchrysler.com

Experti mluví o nejhorším poklesu odbytu osobních vozů od konce druhé světové války a automobilovému průmyslu předpovídají pro rok 2009 katastrofický scénář. Výrobní linky v hlavním závodě Daimleru v Sindelfingenu budou stát od 12.prosince minimálně do 12.ledna.

Automobilový koncern prudce snížil odhad hospodářských výsledků za rok 2008. Šéf Daimleru Dieter Zetsche zaměstnancům řekl, že situace je dramatická a nevyloučil další omezování výroby. To se týká i továrny v americké Tuscaloose.

Prodloužené vánoční svátky budou mít nejspíš nechtěně také zaměstnanci bochumského závody firmy Opel. Německá média také informují o sporu mezi automobilkou BMW a prodejci, kteří do konce roku nechtějí od výrobce odebrat dohodnuté množství vozů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme