Mladoboleslavská automobilka zastavila na týden výrobu

Výrobní linky v mladoboleslavské automobilce stojí. Po tradičním volnu čeká firmu zatím nejdelší neplánovaná odstávka - a nebude jediná. Další přerušení výroby zasáhne automobilku dva týdny v prosinci. Mezi odboráři se dokonce nově hovoří i o listopadových termínech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto v Mladé Boleslavi

Škoda Auto v Mladé Boleslavi | Foto: Škoda Auto

Největší česká automobilka čelí světové finanční krizi a poklesu obytu především na západních trzích. Během týdenní odstávky se sníží produkce až o 13.000 vozů.

Volno se skládá z původně naplánované dovolené v pondělí, úterního státního svátku a z omezení produkce pro zbytek týdne. To se dotkne také většiny přímých dodavatelů. Propouštění už například ohlásil liberecký výrobce plastových autodílů Cadence Innovation.

Většina zaměstnanců Škody Auto si ale nezoufá. Odborům se totiž podařilo vždy dohodnout nad rámec zákona velmi výhodnou náhradu průměrné mzdy, a to ve výši 75 procent. Společnost zatím neplánuje žádné propouštění. Pokud by k němu mělo dojít, týkalo by se zřejmě jen pracovníků najatých přes agentury.

Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme