Atentát na Baracka Obamu plánovali dva mladí skinheadi

Dva skinheadi chtěli spáchat atentát na Baracka Obamu, demokratického kandidáta na prezidenta. Oznámily to americké úřady s tím, že podezřelí diskutovali o tom, jak zavraždit 88 lidí a podřezat 14 Afroameričanů. Vražda Obamy měla být vyvrcholením jejich akce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: www.barackobama.com

Dva mladí skinheadi ze státu Tennessee byli zadržení už minulý týden. Podle vyšetřovatelů ukradli několik zbraní členům rodiny a plánovali vloupání, aby si opatřili další zbraně. To ale neprovedli a byli zatčeni.

Jsou obvinění pro vyhrožování prezidentskému kandidátovi, nelegální držení brokovnice s upilovanou hlavní a spiknutí za účelem vykrást prodejnu zbraní.

Jejich plán nebyl podle dostupných informací příliš promyšlený a zdroj blízký vyšetřování americkým médiím sdělil, že si úřady nejsou jisté schopností obviněných útok skutečně provést.

Všechny hrozby prezidentským kandidátům se ale berou v USA velmi vážně. Samotný Obama pro zpravodajskou stanici BBC řekl, že se o svůj život nebojí: "Tyto násilné skupiny byly do této doby naprosto opomíjeny. Jejich postoje a činy ale Ameriku necharakterizují a tito lidé ani nejsou budoucností Spojených států. A co se mojí ochrany týká, mám nejlepší bezpečnostní agenturu na světě."

Demokrat Obama týden před prezidentskými volbami vede nad svým republikánským protikandidátem Johnem McCainem o 5 až 13 procent. Ukazují to nejnovější průzkumy veřejného mínění. Respektovaný Gallupův ústav k tomu dodává, že v posledních dnech před volbami se průzkumy od skutečných výsledků liší jen málokdy.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme