Na řadě míst republiky padaly teplotní rekordy

V Hradci Králové padl dnes 38 let starý teplotní rekord. Teplotu přes 18 stupňů Celsia tam ve 14 hodin naměřila stanice na Novém Hradci. Rekordy padaly také v Moravskoslezském kraji, na Olomoucku či Přerovsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teploměr (ilustrační foto)

Teploměr (ilustrační foto) | Foto: Comstock Images

V Hradci Králové bylo odpoledne teplo - 18,2 stupně Celsia. Byl tak překonán rekord z roku 1970. Radiožurnálu to potvrdil Jiří Jakubský z tamní pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

"Rekord byl v roce 1970. Doposud naměřená hodnota byla 17 a půl, čili o sedm desetin stupně byla naměřená zatím vyšší teplota. Ale to neznamená, že nemůže být ještě víc."

Teplotní rekordy dnes padly také v Moravskoslezském kraji. Na stanici Červená hora nedaleko Guntramovic na Opavsku meteorologové naměřili 15,7 stupně Celsia. Ve Světlé Hoře na Bruntálsku pak 17,4 stupně Celsia. Na obou místech tak byla překonána 40 let stará maxima.

Rekordy padly také na Olomoucku - v Jeseníku, v Šumperku i v Olomouci se maximální teplota vyšplhala nad 20 stupňů. V Přerově dokonce teplota překonala 120 let starý rekord - dnešní teplota byla 19,7 stupně Celsia - tedy o šest desetin stupně více.

Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme