O státní pomoc požádal v Německu další finanční ústav - HSH Nordbank

Až 30 miliard eur na státních garancích bankovních půjček žádá od spolkové vlády HSH Nordbank. Finanční ústav spolkových zemí Šlesvicko-Holštýnsko a Hamburk je další bankou, která se rozhodla využít vládního záchranného balíčku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropské peníze

Evropské peníze | Foto: Jan Rosenauer

Také severoněmeckou banku, která je celosvětově největším financovatelem výstavby lodí, oslabila současná finanční krize. Bankovní dům musel za prvních 9 měsíců letošního roku odepsat u cenných papírů 1,3 miliardy eur. 120 miliónů připadá na obchodování se zkrachovalou americkou investiční bankou Lehman Brothers.

Šéf HSH Nordbank Hans Berger bere účast na vládním záchranném balíčku jako "preventivní opatření pro zajištění budoucnosti". Kromě státních garancí bankovních půjček chce finanční ústav se svými vlastníky jednat také o navýšení kapitálu.

HSH Nordbank je po Hypo Real Estate a Commerzbank třetím bankovním domem v Německu, který se rozhodl ukrýt pod vládní "ochranný deštník."

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme