Policie vyšetřuje České dráhy kvůli milionovým platbám za marketing

Protikorupční policie vyšetřuje České dráhy. Zjišťuje, proč v posledních třech letech vyplatily 27 milionů korun pražské živnostnici Petře Tuzarové za marketingové služby. Tuzarová přitom se státní firmou nepodepsala žádnou smlouvu a živnostenský list má teprve od počátku loňského roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak

vlak | Foto: Jan Rosenauer

Mluvčí drah Ondřej Kubala Radiožurnálu potvrdil, že tento případ, kdy někdo falšoval podpisy a razítka, odhalila interní kontrola firmy.

"Management společnosti sám okamžitě předal veškeré tyto informace kriminální policii, která v tento okamžik vše prošetřuje. Věříme, že pachatel bude co nejdřív dopaden," uvedl Kubala.

To, jestli s Tuzarovou spolupracoval někdo zevnitř podniku, nechtěl Kubala prozradit. Podle informací serveru Týden.cz, který o případu informoval jako první, je na fakturách podepsán významný člen vedení Českých drah. Podle Kubaly ale jde o falzifikát.

Protikorupční policie podle zmíněného serveru řeší nejen 27 milionů korun, vyplacených Tuzarové například za "vystavení loga ČD", ale zkoumá celé účetnictví komunikačního odboru státního podniku, odkud ročně odejde téměř 200 milionů korun.

Přestože se vše odehrálo v Praze, případem se zabývá ostravská expozitura protikorupční policie. Prý proto, že není tolik vytížená, řekl Týdnu.cz mluvčí policie Roman Skřepek. Dalším důvodem ale může být i to, že v případu "marketing Českých drah" figuruje řada prominentních pražských postav, píše server.

České dráhy se soustavně také potýkají s krádežemi, které ohrožují bezpečnost železničního provozu. Další nemilou zprávou pro cestující je plánované zvýšení cen jednotlivých jízdenek i zákaznických karet.

Renáta Prátová, Martin Hromádka, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme