Vstup Německých drah na burzu se odkládá na další volební období

Německá vláda odložila vstup státních drah na burzu až na období po volbách do Spolkového sněmu v příštím roce. Kabinet to odůvodnil tím, že by za současné hospodářské situace emise akcií nevynesla očekávanou sumu. Rozhodnutí má ale podle všeho taky politické pozadí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německý vlak

německý vlak | Foto: Jan Rosenauer

Vláda odložením prodeje posledního velkého státního koncernu na poslední chvíli zachránila kůži ministru dopravy Wolfgangu Tiefenseemu.

Ministr čelil palbě kritiky kvůli kontroverzním finančním bonusům pro členy vedení drah. Ti se tučných odměn právě za plánovaný vstup na burzu navzdory ministrovu naléhání odmítali vzdát.

Podle expertů je teď pod enormním tlakem šéf Německých drah Hartmut Mehdorn, kterého vláda o zastavení privatizace dopředu neinformovala. List Financial Times Deutschland dokonce spekuluje o Mehdornově rezignaci. K částečné privatizaci drah by tak mělo dojít nejdříve v roce 2010.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme