Pražská zoo může dál užívat své logo

Pražská zoologická zahrada může i nadále užívat své logo s koněm Převalského. Rozhodl tak městský soud v Praze. Znak vytvořil v roce 1998 výtvarník Michal Cihlář. Po devítíleté spolupráci se zoo se malíř rozhodl ukončit své působení v zahradě, a s tím požadoval i stažení loga.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Fejk

Petr Fejk | Foto: Lenka Paličková

Městský soud ale tomuto požadavku nevyhověl a žalobu na zoologickou zahradu zamítl. Ředitel pražské zoologické zahrady Petr Fejk je s rozsudkem spokojený, logo totiž podle svých slov užívá naprosto legálně.

"My užíváme logo v souladu se smlouvou, že na to máme právo. Spolupráci dokládá devět let praxe. Po devíti letech najednou shledat, že je něco - co autor devět let sám dobrovolně sdílel, v nepořádku - nepovažuji za korektní," uvedl Fejk.

Za oficiální den vzniku zoo se považuje 28. září roku 1931, kdy podle záznamů za slunečného počasí přišli první návštěvníci. Ve stejném roce byla postavena administrativní budova zahrady a voliéra dravců. V tomto roce si zahrada pořídila také prvního koně Převalského, jejichž chov ji později proslavil po celém světě.

Milan Kopp, Milena Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme