Karibik ohrožuje hurikán Paloma

Hurikán Paloma zesílil v Karibiku na čtvrtý stupeň. Je extrémně nebezpečný a ještě dnes může podle amerických meteorologů zasáhnout Kubu. Podle nich zatím Spojené státy neohrožuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hurikán Paloma

hurikán Paloma | Zdroj: ČTK

Je tu další ničivá tropická bouře - varuje opět Národní centrum pro hurikány na Floridě. Hurikán nazvaný Paloma podle něj v oblasti Kajmanských ostrovů zesílil na čtvrtý, tedy druhý nejnebezpečnější stupeň.

Doprovází ho vítr o rychlosti až 215 kilometrů v hodině a směřuje na severovýchod. Úřady na Kajmanských ostrovech vyzvaly obyvatele, aby nevycházeli ze svých domovů.

Na Kubě, kam Paloma směřuje, vyhlásily úřady pohotovost ve střední a východní části ostrova a evakuují obyvatele. Právě Kuba byla letos zasažená ničivými hurikány pětkrát a miliardové škody na ostrově způsobily především hurikány Gustav a Ike na konci srpna a začátku září.

Extrémní počasí zasáhlo také opakovaně americké pobřeží Mexického zálivu. Hurikán Paloma ale podle meteorologů zatím Spojené státy neohrožuje a měl by za několik dnů přejít východně od Floridy.

A jaké bude počasí v našich končinách? Přečtěte si podrobnou předpověď, kterou pro vás připravujeme každý den z údajů od Českého hydrometeorologického ústavu.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme