Ceny pohonných hmot v USA klesají, zlevňují také v Česku

Ceny benzínu ve Spojených státech stále klesají. Ještě před několika měsíci byly považované za jeden z hlavních problémů americké ekonomiky. Za posledních několik měsíců se snížily skoro o polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání benzinu do auta

Čerpání benzinu do auta | Foto: www.nethirlap.hu

Ekonomické vyhlídky jsou pesimistické, světové ceny ropy klesají a s nimi i ceny pohonných hmot. V létě se platilo za galon běžného benzínu v průměru okolo 4 dolarů, minulý týden to bylo 2 dolary 22 centů, hlásí Federální agentura pro energetické informace.

Ekonomové ale varují, že nízké ceny pohonných hmot jsou jen důsledkem špatné ekonomiky a samy od sebe ji nepovzbudí. Jakmile se ekonomické vyhlídky zlepší, začne se za benzín zase platit víc.

Také v Česku ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu výrazně klesly. Natural 95 za posledních 7 dnů zlevnil o rovnou korunu a aktuálně se průměrně prodává za 26, 85 Kč. Nafta podle společnosti CCS zlevnila o 62 haléřů na současných 28,34 Kč. Zlevňování pohonných hmot by pole ekonomů mělo pokračovat i nadále.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme