Brněnská Úrazová nemocnice se možná převede na město

Brněnská Úrazová nemocnice se možná převede na město Brno. Rozhodli o tom dnes poslanci. Opozici se tak ve sněmovně podle jejího názoru podařilo zabránit ministrovi zdravotnictví Tomáši Julínkovi nemocnici zrušit. Aby začal zákon platit, musí ho ještě odhlasovat Senát a podepsat prezident.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

operace

operace | Foto: nemocnice Na Homolce

Šéf resortu zdravotnictví Julínek z výsledku hlasování nijak nadšený nebyl: "To je opravdu nestandardní způsob, jak vzít státní majetek a přenést ho na město Brno. Ale protože vím v jakém stavu Úrazová nemocnice, tak jim tedy přeji hodně štěstí." Podle něho bude Brno muset vydat velké peníze daňových poplatníků na opravy "shnilé budovy" místo investic do záchranné služby či do nových přístrojů. Podle něj se z prodeje nemocnice dalo získat okolo 600 milionů.

Tomáš Julínek počítal se zrušením této nemocnice a s přesunem její části do Bohunic, kde vzniklo moderní traumacentrum. Návrh opozice podpořili i tři občanští demokraté, tři lidovci a pět zelených, řada se jich zdržela.

Podle šéfa poslaneckého klubu ČSSD Michala Haška, který by se měl stát hejtmanem Jihomoravského kraje, je vedení města připraveno nemocnici převzít a jednat se zdravotními pojišťovnami o financování.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme