Nákupy v cizině stále táhnou

Jezdit do zahraničí za levnějším zbožím se stále vyplácí. Aspoň pokud se vám chce a máte ty správné informace. První na řadě pro Čechy jsou naši nejbližší sousedé Německo a Rakousko. Nákupních výletů za hranice teď bude před Vánoci zřetelně přibývat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trh

trh | Foto: Jiří Hošek

Třeba na pánském obleku, který by v Česku stát třicet tisíc korun, se v Německu dá ušetřit a pořídit ho za dvacet. V Rakousku se vyplatí kupovat oblečení pro děti a třeba dětské autosedačky. Na ní můžete ušetřit asi tisícovku. Do Rakouska míří Češi také pro elektroniku a zahrádkářské stroje. A špatný nápad by asi nebyl koupit si tam motorovou pilu.

V poslední době táhnou také nákupy v Polsku. Jezdí tam hlavně lidé z Těšína - ti to mají opravdu blízko. V nepříliš vzdálených jihopolských městech se dobře kupují obleky a boty.

Nákupy v zahraničí ale nejsou bez rizika. Pokud budete chtít věc reklamovat, mnozí asi těžko pojedou kvůli reklamaci zpátky, pokud to mají víc kilometrů. Reklamace v zahraničí je samozřejmě možná, ale možná vás bude stát tolik, co jste nákupem ušetřili.

Jezdíte nakupovat do ciziny levnější zboží? Hlasujte v naší anketě!

Lenka Jansová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme