Bush hájil principy volného trhu

Na obranu kapitalismu a principů volného trhu vystoupil v New Yorku americký prezident George Bush. V projevu na Wall Street uvedl, že je nutné reformovat současné ekonomické instituce, ale nikoliv změnit systém jako takový.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Zdroj: ČTK

"Krize nebyla selháním systému volného trhu, a odpovědí není změnit tento systém. Naopak, musíme vyřešit problémy, kterým čelíme, uskutečnit reformy, které potřebujeme, a postoupit vpřed. Připouštím, že kapitalismus není ideální model, ale zdaleka je nejefektivnější, co se týče uspořádání ekonomiky," prohlásil šéf Bílého domu.

Přes chválu volného trhu to byla právě Bushova vláda, kterou nedávno ekonomická krize donutila k masivním státním intervencím, včetně záchranného balíku pro americké hospodářství ve výši 700 miliard dolarů.

Už zítra začnou na summitu ve Washingtonu o řešení krize jednat lídři 20 klíčových světových ekonomik včetně Evropské unie.

Vojtěch Berger, Barbora Tošnerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme