Novou šéfkou americké diplomacie by mohla být Hillary Clintonová

Američané spekulují o tom, kdo obsadí jedno z klíčových křesel ve vládě příštího prezidenta Baracka Obamy - post šéfa diplomacie. Ve hře je teď i Obamova poražená soupeřka z primárních voleb Hillary Clintonová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zprávu o tom, že Hillary Clintonová rozšířila okruh možných kandidátů na nejvyšší diplomatický post přinesla jako první televize NBC. Citovala dva nejmenované poradce Baracka Obamy. Tady ale stopa končí, protože kancelář Clintonové odmítla jakoukoli nabídku potvrdit.

Senátorka Clintonová prohrála na jaře boj s Obamou o prezidentskou nominaci Demokratů. Obama si ji pak nevybral ani jako viceprezidentku. V souvislosti s funkcí ministra zahraničí se dále mluví o guvernérovi státu Nové Mexiko Billu Richardsonovi, senátorovi Johnu Kerrym nebo bývalém americkém velvyslanci při OSN Richardu Holbrookovi.

Milan Kopp, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme