Tři české vojáky zranil výbuch v Afghánistánu

Tři čeští vojáci byli dnes v afghánské provincii Lógar zraněni poté, co jeden z vozů kolony našeho Provinčního rekonstrukčního týmu najel na podomácku vyrobené výbušné zařízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český voják z PRT v afghánské provincii Lógar

Český voják z PRT v afghánské provincii Lógar | Foto: Ministerstvo obrany ČR

Jana Růžičková z generálního štábu české armády Radiožurnálu potvrdila, že zranění jsou mimo ohrožení života. "Při tomto incidentu byli vojáci lehce zraněni, utrpěli pohmožděniny. Při explozi byla poškozena přední část vozidla. Vojákům byla po incidentu na místě okamžitě poskytnuta první pomoc a následně byli po návratu na základnu předáni do péče lékařů.

Ostatní příslušníci druhého kontingentu Provinčního rekonstrukčního týmu včetně členů civilní části jsou podle Jany Růžičkové v pořádku.

Základna Shank, kde jsou dislokováni čeští vojáci, se stala terčem útoků už několikrát. Poslední incident se odehrál začátkem října, kdy bylo v afghánské provincii Logar zraněno sedm českých vojáků. Patrolu tehdy napadli střelbou neznámí útočníci. Naši vojáci palbu opětovali a sedm z nich bylo zasaženo.

Letos přišli v Afghánistánu o život už dva čeští vojáci, Loni pak zemřel jeden český voják a dva byli zraněni.

Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme