Do Česka přijelo méně turistů, může za to silná koruna

Silná koruna odradila zahraniční návštěvníky a Čechy naopak vylákala ven. Doplatili na to tuzemské hotely a penziony a další ubytovatelé, kteří ve třetím čtvrtletí zaznamenali o 6 procent méně přenocování. Jak vyplývá ze zpráv Českého statistického úřadu, také celkový počet zahraničních hostů se snížil, a to o tři procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hotel Hilton v Praze

hotel Hilton v Praze | Foto: www.a-praha.com

Podle Jaromíra Beránka ze společnosti Mag Consulting se na konci třetího čtvrtletí začaly v cestovním ruchu také projevovat příznaky globální krize:

"Hlavní důvod spatřuji především v silné koruně, která umožnila výjezdy našich občanů do zahraničí, především do středomoří. A to zejména do dolarových oblastí, což je Egypt a Tunisko. Pokud si vezmeme tržby cestovních kanceláří za třetí čtvrtletí, tak zaznamenaly meziroční nárůst o 9,3 procenta, což je jednoznačným důkazem toho, co říkám."

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme