Kontroly nemocnic ve Středočeském kraji chystá budoucí hejtman David Rath

Budoucí hejtman Středočeského kraje David Rath si chce posvítit na nemocnice v regionu. Plánuje totiž, že tam pošle namátkové kontroly, kterých se bude případně i sám účastnit. Sledovat by se mělo hlavně to, jestli je v nemocnicích dostatek personálu a jak jsou pacienti s péčí spokojeni. V případě, že se najdou prohřešky, bude je muset nemocnice napravit. V krajním případě by jí potom mohla hrozit i ztráta registrace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rath

David Rath | Foto: Marián Vojtek

Podle Davida Ratha totiž kraj dříve kontroly zanedbával a dostatečně se nezajímal o to, jestli je v nemocnicích dostatečný počet zdravotních sester nebo lékařů s příslušnou atestací. Právě to jsou i některé z věcí, na které se teď při kontrolách krajský úřad podle Ratha zaměří. Jak dále řekl Radiožurnálu, kontroly se budou postupně týkat všech nemocnic, tedy i těch krajských, ve kterých se nejspíš bude měnit jejich vedení:

"Já se netajím tím, že ty stávající managmenty krajských nemocnic jsou zodpovědné za privatizační tendence, které tam probíhaly. A za některá i málo hospodárná rozhodnutí. Čili ti budou vyměněni. Novým ředitelům krajských nemocnic dáme chvilku, aby se rozkoukali, aby si sami provedli takové kontroly. Ale pak samozřejmě budeme chodit na kontroly i k nim, protože kraj musí jít příkladem. A v jeho nemocnicích to musí být stoprocentní, když chce po druhých, aby to bylo také v pořádku."

Podle Hospodářských novin se s kontrolami začne v Brandýse nad Labem, Českém Brodě, Mělníku a v Neratovicích.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme