Devátá oběť šíleného střelce

Šílený odstřelovač znovu vyděsil obyvatele Washingtonu a okolí. FBI potvrdila, že Američanka zastřelená při nakupování je jeho už devátou obětí. Američané jsou zděšeni a dochází jim trpělivost s prací policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pátrání po střelci

pátrání po střelci | Zdroj: ČTK

Situace podobná těm předešlým: střelec z velké dálky namířil na náhodně vybranou osobu pohybující se večer po volném prostranství. Tentokrát na ženu vezoucí nákup z obchodního centra ke svému autu. Později se prokázala souvislost s předchozími vraždami a balistická expertiza potvrdila, že vrah je stále na svobodě. A tak zadržení muži o víkendu mohli být propuštěni.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Konvalina: Šílený střelec

Obyvatelé Washingtonu a okolních států jsou zděšení. "Je to blázen," komentovala předminulý útok pro Český rozhlas Margaret Hallovel žijící v Marylandu.

Podle další verze expertů může být pachatel i trénovaný elitní střelec. Většina obětí přišla o život na frekventovaných místech, obvykle při naprosto běžných činnostech.

Co se týče českých turistů, nepohybuje se jich v tuto dobu po americké metropoli mnoho a podle informací konzula Richarda Krpáče nezaznamenali žádné dotazy našich občanů na bezpečnost v metropoli Spojených Států.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme