Teroristé zabili v indické Bombaji nejméně 80 lidí

Nejméně 80 lidí dnes zemřelo při sérii ozbrojených útoků v indické Bombaji. Dalších víc než 250 lidí podle agentury Reuters utrpělo zranění. Indické úřady incident přikládají teroristům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útok teroristů v Bombaji

Útok teroristů v Bombaji | Zdroj: ČTK

Ozbrojenci zahájili koordinovaný útok na sedmi místech, mimo jiné v nemocnici, na nádraží či v turisty oblíbené restauraci. Vyhodili do vzduchu i jednu čerpací stanici v centru města.

V plamenech je i hala hotelu Tádž Mahal. Tam útočníci údajně zadržují asi 15 západních turistů jako rukojmí. Jeden ze svědků uvedl, že vyhledávají zejména Američany a Brity.

Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová Radiožurnálu řekla, že nemá zprávy o případných českých obětech. "Situace v Bombaji je teď nepřehledná, indické úřady doporučují lidem, aby nevycházeli z domů. My se snažíme zjistit, jestli tam nebyli nějací čeští občané, ale v tuto chvíli to nemůžeme ani potvrdit, ani vyvrátit," uvedla Opletalová.

Policistům se nedaří dostat situaci pod kontrolu. Z města se stále ozývají nové exploze a výstřely. Do ulic Bombaje už byla vyslána armáda. Indické úřady nepochybují, že jde o teroristické útoky. Podle agentury Reuters se k nim přihlásila méně známá teroristická skupina Deccan Mujahideen.

Martin Hromádka, Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme