Protivládní demonstranti stále paralyzují letiště v Bangkoku

Letiště v Bangkoku je stále paralyzováno, vyjednávání o jeho zprovoznění ztroskotala. Policii se ani po pěti dnech nepodařilo obnovit činnost čtvrtého největšího letiště v Asii, desetitisíce cestujících, hlavně turistů tak stále čekají na návrat domů. Mezinárodní i vnitrostátní letiště v thajské metropoli okupují stoupenci Lidového spojenectví pro demokracii požadující odstoupení současné vlády.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demonstranti na letišti v Bangkoku

demonstranti na letišti v Bangkoku | Zdroj: ČTK

Tisíce demonstrantů okupujících letiště v thajské metropoli přinutily policii ustoupit do vzdálenosti asi jednoho kilometru, přestože vláda vyhlásila na mezinárodním i vnitrostátním letišti výjimečný stav umožňující zásah bezpečnostních sil a kvůli současné situaci odvolala i policejního šéfa.

Premiér ale vyloučil použití násilí, i když je v Bangkoku nyní uvězněno na 100 tisíc zahraničních turistů a jejich počet se může v příštích dnech až ztrojnásobit. Cestující proto mohou při odjezdu z metropole výjimečně použít vojenské letiště Utapao, jeho kapacita ale zdaleka nestačí. Thajsko odhaduje, že zablokování provozu mezinárodního letiště přinese ztráty ve výši téměř 3 miliard dolarů.

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme