Ode dneška se prodávají nové dálniční známky, platit budou 14 měsíců

Dnes ráno se začaly prodávat nové dálniční známky na příští rok. Původně uvažovaný elektronický systém zatím nefunguje a tak jsou na čerpacích stanicích a poštách k dispozici klasické viněty. Cena se nezměnila - majitele osobních automobilů vyjdou na tisícikorunu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálniční kupón na rok 2009

Dálniční kupón na rok 2009 | Zdroj: ČTK

Nové roční dálniční známky si mohou řidiči koupit na 9000 distribučních místech v zemi, především na poštách a čerpacích stanicích. Roční dálniční známky budou platit na více než tisícikilometrové dálniční síti v České republice ode dneška až do konce ledna roku 2010.

Jejich cena se nemění - řidiče osobního auta vyjde roční kupón na tisíc korun, velké auto nad 3,5 tuny na osm tisíc. Stejná cena zůstává i u krátkodobých známek. Ty se ale začnou prodávat až od ledna 2009.

Papírové dálniční známky měly být původně nahrazeny elektronickými kupóny. Ministerstvo dopravy je chtělo zavést už od prvního ledna. Nakonec by ale měly elektronické kupóny platit nejdřív v červenci příštího roku.

Nové známky oproti těm starým zdobí výrazný hologram v podobě prvorepublikového auta. Ten má bránit padělání kupónu.

Lenka Šumová, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme