EU chystá bezpečnější internet pro děti

Prohlížení internetu by mělo být pro evropské děti bezpečnější. Má tomu pomoci program Evropské unie, který už schválila Rada ministrů členských států. Kampaň za větší osvětu mezi mladými uživateli internetu a bránění šíření nezákonného obsahu webových stránek začne 1. ledna příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cílem programu "Bezpečnější internet pro děti" je chránit evropskou mládež ve věku od 6 do 17 let před nebezpečími, číhajícími na celosvětové počítačové síti. Například před sexuálním obtěžováním.

Na léta 2009 až 2013 půjde na financování programu 55 milionů eur z unijní pokladny. Skoro polovina peněz je určená na podporu projektů zaměřených na zvyšování informovanosti dětí, jejich rodičů a učitelů.

Mají se dozvědět, jak se chránit před vstupem na internetové adresy se škodlivým obsahem. 10 % prostředků se má využít na podporu instalace filtrů obsahu webových stránek. Zbylé peníze poslouží k vytvoření sítě míst, kde by se nahlašovaly stránky se závadným obsahem.

Dětská pornografie dnes podle údajů Evropské komise tvoří více než polovinu trestných činů spáchaných prostřednictvím internetu.

Pavel Novák, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme