Do Liberce půjde dalších více než 180 milionů na MS v lyžování

Vláda schválila další finanční injekci pro Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Na infrastrukturu, tedy například ubytování nebo mobilní buňky, půjde ze státního rozpočtu dalších 180 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžaři na Ještědu

Lyžaři na Ještědu | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

Podle ministra školství Ondřeje Lišky (Strana zelených), který návrh na dotaci na žádost vládního zmocněnce pro liberecké mistrovství vládě předložil, je potřeba dalších peněz důsledek špatného rozhodnutí předchozí vlády.

"Všichni jsme konstatovali, že je to výsledek špatného rozhodnutí tehdejší vlády vůbec na tomto místě mistrovství konat. Ale vzhledem k tomu, že ten vlak již byl rozjetý, naše odpovědnost nám káže, abychom zaručili úspěch mistrovství, a proto tyto prostředky byly vyčleněny," řekl ministr Liška.

Jeho slova ale odmítá místopředseda ČSSD a bývalý ministr financí Bohuslav Sobotka. Podle něj byla při schvalování pořádání mistrovství v Liberci shoda celé politické reprezentace včetně vedení kraje a města, v jejichž čele stála Občanská demokratická strana.

"Já myslím, že ten podnik je mnohem jistější než to, že ODS v Praze vyhazuje desítky milionů korun na takzvanou přípravu olympiády, která nikdy v Praze nebude. Toto mistrovství bylo přiděleno Liberci, a celý region i město s touto akcí počítají," namítá Bohuslav Sobotka.

Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci uskuteční v únoru a březnu příštího roku.

Marika Táborská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme