Německem otřásá další skandál s únikem citlivých klientských dat

Desítky tisíc údajů o kreditních kartách a jejich majitelích měly uniknout z jedné berlínské banky. Pokud se informace listu Frankfurter Rundschau potvrdí, půjde zřejmě o největší skandál svého druhu v Německu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Detail kreditních karet

Detail kreditních karet | Foto: Jan Rosenauer

Deník dostal poštou detailní údaje o užívání kreditních karet klienty Berlínské zemské banky (LBB). Údaje pocházející ze srpna letošního roku, byly uloženy na datových fóliích, tzv. mikrofiších. Podle odborníků je mimořádně alarmující, že kromě čísel karet, účtu a jmen klientů se mimo finanční ústav dostaly taky některé PIN kódy.

Ty přitom podléhají nejvyššímu stupni zabezpečení. Podle médií došlo k úniku informací nejspíš u firmy AtosWordline, která pro LBB zhotovuje vyúčtování. Kauzu už začala šetřit policie.

Thilo Weichert z Nezávislého centra na ochranu dat listu Berliner Zeitung řekl, že nejnovější skandál zastínil předchozí kauzy právě kvalitou dat, která se dostala na veřejnost.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme