Vládní zmocněnkyně chce Němcům zdražit pivo a víno

V Německu možná podraží pivo a víno. Navrhuje to aspoň zmocněnkyně spolkové vlády pro drogovou problematiku. Podle ní je přístup Němců k alkoholu v současné době příliš snadný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povinná konzumace

Povinná konzumace | Foto: oktoberfest.de

Letošní Vánoce a Silvestr možná pro naše západní sousedy představují poslední možnost, jak se levně napít. Zmocněnkyně Sabine Bätzingová totiž v návrhu akčního plánu alkoholové prevence chce zvýšit ceny piva a vína.

Koncepce mladé političky SPD, kterou zveřejnil list Leipziger Volkszeitung, počítá s posunem daňové sazby na oba nápoje. Ta patří v evropském měřítku k těm nižším. Dosavadní relativně nízké ceny alkoholických nápojů podle Bätzingové mimo jiné znamenají, že jsou tyto návykové látky snadno dostupné i pro mladistvé.

Proti plánům drogové zmocněnkyně spolkové vlády se ostře postavila liberální FDP. Podle ní by zvýšení daně z piva a vína znamenalo zátěž jak pro spotřebitele, tak pro německé hospodářství.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme