Necelý měsíc po masakru se v Bombaji znovu otevřely luxusní hotely

Bombajské hotely poničené listopadovým teroristickým útokem opět vítají hosty. Slavnostní otevření provázela přísná bezpečnostní opatření i modlitby všech v Indii zastoupených náboženství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bezpečnostní opatření v hotelu Oberoi-Trident

bezpečnostní opatření v hotelu Oberoi-Trident | Zdroj: ČTK

Na otevírací večírek v hotelu Tádžmahal pozvalo vedení více než tisíc hostů. Provoz se ale rozběhl pouze v moderní části budovy. Hlavní historická část stále zůstává v rekonstrukci.

V dalším hotelu Oberoi-Trident už je k dispozici 550 pokojů, tři restaurace a bar. Kolem budovy byla posílena bezpečnostní opatření, vchod střeží policisté s cvičenými psy.

Oba hotely se staly koncem listopadu hlavním cílem radikálů, kteří stříleli a odpalovali nálože na desítkách turisticky rušných místech Bombaje. Během šedesátihodinového obléhání vypuklo v objektech několik požárů.

Masakr si vyžádal přes 170 obětí. Devět radikálů bylo zabito, desátého se podařilo zadržet. Indie obvinila z útoků obvinila pákistánskou skupinu Laškare tajjaba. Pákistánská vláda podíl na teroru odmítá.

Martin Hromádka, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme