Raketa vypálená do Izraele zabila v Gaze dvě palestinské dívky

Raketová a minometná palba palestinských teroristů na Izrael má dnes po řadě měsíců první oběti na životech. Útoky nezabily Izraelce, ale dvě palestinské dívky v pásmu Gazy. Jedna z desítek odpálených střel totiž nedoletěla do židovského státu, ale zasáhla obytný dům v palestinském městě Bajt Lahíja.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

těla sester zabitých raketou v Gaze

těla sester zabitých raketou v Gaze | Foto: AFP

Sestry ve věku pěti a třinácti let podle zdravotníků zahynuly okamžitě při dopadu rakety. O několik hodin dříve zasáhla střela vypálená do Izraele jiný palestinský dům a vážně zranila jednoho muže. Ten pak byl převezen do izraelské nemocnice.

Rakety používané palestinskými ozbrojenci jsou velmi nepřesné. O to nebezpečnější jsou pro obyvatele izraelských obcí. Nelze totiž ani odhadovat, kam střela dopadne. Izraelská vláda už včera schválila vojenskou odvetu, spočívající prý hlavně ve vzdušných úderech na Gazu.

Zároveň dnes Izrael pustil do Gazy zásobovací konvoj 90 kamiónů. Ministr obrany Ehud Barak si za to vyslechl kritiku, že v době pokračujících útoků na Izrael se uvolnění blokády rovná kolaboraci s nepřítelem.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme