Experti tlačí na kancléřku Merkelovou, aby odsouhlasila snížení daní

V Německu roste tlak na kancléřku Angelu Merkelovou, aby v rámci posílení hospodářského růstu dala zelenou snížení daní. To teď kromě koaličních partnerů z bavorské CSU žádají taky přední ekonomičtí experti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

"Odmítání rychlých daňových úlev ze strany Angely Merkelové by mohlo být vnímáno jako jedno z nejchybnějších rozhodnutí spolkové kancléřky," prohlásil doslova ředitel hospodářského institutu IWH Ulrich Blum.

Váhavý postup spolkové vlády v reakci na druhý balíček vládních opatření ostře kritizoval taky prezident institutu RWI Christoph Schmidt. Podle něj by měl kabinet konečně vyvodit důsledky z vážnosti situace. K posílení kupní síly domácností prostřednictví daňových úlev vyzval rovněž prezident Průmyslové a obchodní komory Ludwig Georg Braun.

Bavorská CSU je odhodlána druhý balíček vládních opatření nepodpořit, pokud ten nebude obsahovat snížení daní. Volební lídr sociálních demokratů Frank-Walter Steinmeier ale kontroval slovy, že křesťanští a sociálních demokraté případně soubor opatření schválí i přes odpor CSU.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme