Miloš Zeman: Žádné předčasné volby, ale změna volebního systému

Spíše než vyvolat předčasné volby, by se měli čeští politici snažit změnit volební systém. V rozhovoru pro televizi Prima to uvedl bývalý předseda vlády Miloš Zeman. Také kritizoval ČSSD za to, že nezvedla ruku pro prodloužení zahraničních vojenských misí. Za zbabělé považuje vyměňovat prodloužení misí za zrušení poplatků ve zdravotnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman na mezinárodním Finančním fóru 9. prosince v Praze

Miloš Zeman na mezinárodním Finančním fóru 9. prosince v Praze | Zdroj: ČTK

Podle Miloše Zemana by se sociální demokraté neměli snažit vyvolat předčasné volby: "Změna volebního systému by měla objektivně vést k tomu, že stejně tak jako ve Spojených státech, v Británii, ale konec konců i v západní Evropě, kde je to formou bloků politických stran, zde bude silná levice a silná pravice. A ty minoritní strany vymizí z naší politické scény i tím, že některé aspekty jejich programu si velké strany osvojí."

Miloš Zeman v televizi také reagoval na snahu ČSSD zrušit zdravotnické poplatky výměnou za prodloužení vojenských misí. Označil to za hloupost kombinovanou se zbabělostí. Podle něj tím, že bojujeme proti teroristům v zahraničí, snižujeme riziko, že nás teroristé napadnou na území České republiky.

"No a druhý argument je velmi jednoduchý: máme profesionální armádu. A co ta má dělat tady? Sedět na zadku a vyorávat brambory, nebo co? Chceme-li od našich spojenců podporu až přijde naše těžká chvíle, tak nemůžeme těmto spojencům odmítat naši vlastní podporu v jejich těžké chvíli v Afghánistánu," uvedl bývalý šéf ČSSD a expremiér Miloš Zeman.

Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme