Tisíce mladých křesťanů přijely na setkání komunity Taizé do Bruselu

V Bruselu začalo pětidenní setkání mladých křesťanů komunity Taizé. Je pojmenovaná po francouzské vesnici, kde křesťané založili v roce 1940 ekumenické společenství. Do belgické metropole se sjelo 40.000 mladých lidí z celé Evropy, kteří se hlásí k různým křesťanským církvím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

setkání komunity Taizé v Bruselu

setkání komunity Taizé v Bruselu | Foto: www.taize.fr

Katolíci, evangelíci i příslušníci východní ortodoxní církve se sešli v Bruselu na 31. mítinku mladých evropských křesťanů. K asi 10.000 Belgičanů se ze zahraničí připojilo nejvíce Poláků. Těch přijelo přes 9000. Velké zastoupení mají i Italové, Chorvaté, Němci nebo Rumuni.

Kromě účasti na bohoslužbách v bruselských kostelech mají na programu společné večerní mše v halách na výstavišti EXPO. V odpoledních seminářích se budou věnovat například přítomnosti víry v lidském životě. Mají mezi sebou také diskutovat o důsledcích globalizace a finanční krize pro společnost a budoucnosti mladé generace v Evropské unii.

V poslední den starého roku se všichni účastníci setkání Taizé budou na nočních bohoslužbách modlit za mír na světě.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme