Dryml se prý snažil sehnat kompromitující materiály na Orgoníkovou

Senátor za ČSSD Vladimír Dryml si měl podle zpravodajského serveru iDnes objednávat kompromitující materiály na stranickou kolegyni, poslankyni Hanu Orgoníkovou. Ty ji měly poškodit v očích vedení strany. Dryml podle serveru domlouval dodání těchto materiálů s bývalým policistou, který byl ale figurantem najatým Mladou frontou Dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dryml

Vladimír Dryml | Foto: Královéhradecký kraj

Senátor Dryml tyto aktivity ve vyjádření pro Radiožurnál popřel. "Jde o provokaci, která má za cíl dát klín mezi mě, přítelkyni Orgoníkovou a poškodit ČSSD. Ne nadarmo je to stejné, podobné jako kauza Morava a je to otázka pro tajné služby, kdo chce manipulovat dvěma největšími politickými stranami a těmito politiky. Ale je to otázka toho, komu mají sloužit tyto provokace, které by měly vyprovokovat obě dvě strany k něčemu, čeho se ani jedna z nich nedopustila. Já jsem se žádné trestné činnosti nedopustil a žádný sběr dat jsem neuskutečnil, pokud je mi známo."

Dryml měl například chtít získat na Orgoníkovou záznam o vyšetřování protikorupční službou. To ale Orgoníková pro Radiožurnál popírá. "To je nesmysl. Vyšetřována jsem nebyla, v souvislosti s tím, že bych já byla objekt vyšetřovaný. Ale poněvadž jsem kritizovala vstup strategického partnera do Vodovodů a kanalizací v Hradci Králové a bylo mně v té souvislosti - aspoň tak jsem se domnívala - vyhrožováno, tak jsem se obrátila na Policii České republiky. Čili podávala jsem vyjádření, ale ne že bych byla já vyslýchaná, že bych já něco provedla. Pokud je pravdou, že pan Dryml na mě něco sháněl, tak to nehodlám komentovat, to je na to, aby se jednalo na úrovni vedení strany."

Podle Vladimíra Drymla už právníci připravují trestní oznámení na neznámé pachatele, kteří se na tomto pokusu o diskreditaci jeho i Hany Orgoníkové podíleli.

Senátor a vicehejtman Dryml vede s Orgoníkovou, která předsedá královéhradecké ČSSD, otevřený spor o to, zda kraj odkoupí zadluženou nemocnici ve Vrchlabí. Dryml je jejím ředitelem. Orgoníková je proti tomu, Dryml naopak odkoupení nemocnice za stovky milionů korun prosazuje.

Veronika Malá, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme