Jiří Paroubek chce odchod senátora ČSSD Vladimíra Drymla

Podle předsedy České strany sociálně demokratické Jiřího Paroubka senátor za ČSSD Vladimír Dryml profesionálně selhal a měl by z toho vyvodit důsledky. Na dnešní krajské konferenci ČSSD v Českých Budějovicích tak reagoval na nejnovější skandál uvnitř strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dryml

Vladimír Dryml | Foto: Královéhradecký kraj

Tento skandál vznikl poté, co se podle Mladé fronty Dnes nový hradecký vicejetman a senátor Vladimír Dryml pokoušel sehnat kompromitující materiál na stranickou kolegyni Hanu Orgonikovou. Na setkání s figurantem serveru iDnes.cz se měl dožadovat informací, které by mohl proti ní použít a diskreditovat ji tak před stranickým vedením.

Paroubek přímo řekl: "Považuji jeho čin za velké profesionální selhání, měl by odejít z funkce vicehejtmana, měl by alespoň dočasně, než se věci vyjasní, nebo trvale odejít ze senátorského klubu sociální demokracie."

delší spor mezi Drymlem a Orgoníkovou se točí kolem případného prodeje nemocnice ve Vrchlabí, které Dryml šéfuje, Královéhradeckému kraji. Podle Orgoníkové je věc jasná: postavila se totiž proti prodeji zařízení za sumu přesahující 120 milionů korun, kterou prosazuje Dryml. Orgoníková považuje tuto cenu za přemrštěnou. V Ranním interview Radiožurnálu řekla, že celou věc by mělo řešit vedení strany.

Vladimír Dryml se přes výzvu svého stranického šéfa poslankyni Haně Orgoníkové omlouvat nehodlá. Zároveň tvrdí, že mu kdosi vyhrožuje, a i proto chodí ozbrojený, s legálně vlastněnou pistolí.

Jiří Paroubek zároveň povolal k odpovědnosti redaktory Mladé fronty DNES a vyzval je k předložení všech dokumentů, které s kauzou souvisejí: "Vznáší se tady pochybnost, jakým způsobem v této věci konala Mladá fronta DNES. Nemůžu to charakterizovat jinak, než že to byla věc, která byla řízenou politickou provokací. Vyzývám Mladou frontu DNES, aby mě předložila všechny dokumenty, které má v souvislosti s kauzou tohoto páru."

Zástupci deníku Mladá fronta DNES ale Radiožurnálu řekli, že zatím o ničem podobném neuvažují. A odmítají, že by z jejich strany šlo o řízenou politickou provokaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéfredaktor Mladé fronty DNES Robert Čásenský v Odpoledním Radiožurnálu vysvětlil stanovisko listu

Přečtěte si vývoj kauzy:
Senátor Dryml se poslankyni Orgoníkové omlouvat nehodlá
ČSSD čelí kompromitující kauze
Dryml se prý snažil sehnat kompromitující materiály na Orgoníkovou

Michaela Vetešková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme