Silné mrazy v Polsku si vyžádaly už 8 lidských životů

Severovýchodní část Polska trápí silné mrazy. Ty si vyžádaly už osm lidských životů. Mimořádně nízké teploty mají trvat až do druhé poloviny tohoto týdne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

námraza na autě

námraza na autě | Foto: awesomeology.com

Na polských železnicích je potřeba počítat se zpožděním. Příčinou jsou kolejnice, které mrazem popraskaly. Na severovýchodě Polska teploty klesly v noci až na mínus 23 stupňů.

Nápor chladného počasí nevydržela kotelna u města Elblang, která vybuchla. Exploze zabila jednoho zaměstnance a čtyři další zranila. Většina ostatních obětí silných mrazů jsou bezdomovci nebo staří a osamělí lidé.

Nebezpečná zůstává situace na silnicích. O víkendu, kdy na většině území Polska hustě sněžilo, zahynuly v dopravních neštěstích více než čtyři desítky osob.

Kruté mrazy v příštích dnech udeří i v Česku. Přečtěte si podrobnou předpověď počasí, kterou pro vás připravujeme každý den z údajů od Českého hydrometeorologického ústavu.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme