Slavný Dakar má první oběť

Francouz Pascal Terry je první obětí letošního ročníku Rallye Dakar. Pořadatelé slavného závodu v Jižní Americe nalezli tělo devětačtyřicetiletého motocyklisty v noci na dnešek, pohřešovali ho od nedělní druhé etapy. Příčinu smrti zatím organizátoři nesdělili. Pro Terryho to byl první a bohužel zároveň poslední start v pouštním závodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský motocyklista Pascal Terry

Francouzský motocyklista Pascal Terry | Zdroj: ČTK

Terry dorazil se svou yamahou pouze do cíle první etapy, kdy mu patřilo 163. místo. Do Puerto Madryn, kde byl cíl nedělní druhé etapy, už ale nedorazil. Jeho tělo nalezli pořadatelé spolu s místními policisty asi deset metrů od jeho motocyklu na těžko přístupné stepi, u sebe měl jídlo a pití.

Pořadatelé s Terrym podle zpravodaje Radiožurnálu v konvoji dakarské rallye Jana Říhy, který tradičně píše Dakarský deník v průběhu druhé etapy komunikovali, na jeho přání mu poslali benzín. Podle slov samotného Terryho byl v pořádku a rozhodl se pokračovat v jízdě. Poté už se ale Terry se svým motocyklem neohlásil. Organizátoři proto rozjeli s místní policií pátrací akci, která trvala až do noci z úterý na středu.

Zatím není jisté, jestli se rallye Dakar na den přeruší alespoň v kategorii motocyklů, jako tomu v případech úmrtí bývá.

Dakarská rallye na území Afriky si vyžádala život dvaapadesáti lidí, z toho osmnácti závodníků. Terry je první obětí v Jižní Americe, kde se slavné pouštní dobrodružství poprvé odehrává.

Přečtěte si dosavadní výsledky:
4. etapa: Sainze a Al Atiyaha dělily sekundy
3. etapa: Macháček kraloval, Tomeček útočil
2. etapa: Coma udržel první pozici
1. etapa: Rovnou na ostro

Jan Říha, Alena Benešová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme