Vladimír Dryml se omluvil za "nešťastné" výroky

Senátor ČSSD a vicehejtman Královéhradeckého kraje Vladimír Dryml se nečekaně omluvil za výroky, které pronesl v souvislosti s případem údajného shánění informací o své stranické kolegyni Haně Orgoníkové. Stalo se tak po jednání senátorského klubu ČSSD, kde Dryml okolnosti celé kauzy svým kolegům vysvětloval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dryml

Vladimír Dryml | Zdroj: ČTK

Vladimír Dryml ale stále trvá na tom, že celý případ byl provokací a že není možné, aby provokace tohoto typu byly proti ústavním činitelům tímto způsobem prováděny.

"Chtěl bych se omluvit předsedovi strany, celé ČSSD i všem na veřejnosti, kterých se dotkly některé mé nešťastné výroky. Je to způsobeno do určité míry tím, že všichni jsme pod určitým mediálním tlakem," prohlásil Dryml.

Senátorský klub sociálních demokratů jeho omluvu přijal, celý případ ale ještě neuzavřel. Podle předsedy klubu Petra Víchy chce počkat na výsledek čtvrtečního jednání Drymla s předsedou strany Jiřím Paroubkem, pátečního jednání politického grémia strany a především na řešení celé situace v Královéhradeckém kraji.

Radní Královéhradeckého kraje dnes doporučili zastupitelům, aby na svém zasedání 22. ledna odvolali Vladimíra Drymla z funkce 1. náměstka hejtmana a radního pro oblast zdravotnictví. Hejtman Lubomír Franc v pondělí vyzval Drymla k rezignaci. K jeho výzvě se včera přidali i hejtmani ostatních krajů a předsedové krajských organizací ČSSD. Měl odstoupit do dnešního dne, což neučinil.

Podle šéfa sociálních demokratů Paroubka senátor Dryml profesionálně selhal a měl by z toho vyvodit důsledky. "Považuji jeho čin za velké profesionální selhání, měl by odejít z funkce vicehejtmana, měl by alespoň dočasně, než se věci vyjasní, nebo trvale odejít ze senátorského klubu sociální demokracie," řekl Paroubek minulý týden na krajské konferenci ČSSD v Českých Budějovicích.

Marika Táborská, Věra Pfeifferová, Jiřina Šmídová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme