Paroubek přijal omluvu Topolánka za výroky o misích

Šéf sociální demokracie Jiří Paroubek přijal omluvu premiéra Mirka Topolánka za výroky některých ministrů, které padly poté, co ČSSD odmítla ve sněmovně schválit zahraniční mise české armády. Předseda vlády se omluvil v rozhovoru pro Lidové noviny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Paroubek

Jiří Paroubek | Foto: Dana Josefová | Zdroj: Český rozhlas

Podle Paroubka tak zmizela jedna z překážek, proč by spolu nemohly obě nejsilnější strany dále jednat. K dohodě o dalším osudu českých vojáků v zahraničí bude ale Jiřího Paroubka zajímat i postoj vlády ke zrušení poplatků ve zdravotnictví:

"Já si myslím, že ta první, ale bohužel bagatelní podmínka k tomu, abychom spolu začali o té věci jednat, je splněna. Ta druhá se jmenuje zrušení poplatků ve zdravotnictví. A pokud budu ujištěn, že to jednání v této věci ODS bere vážně, tak jsme připraveni jednat prakticky okamžitě."

Podle šéfa Lidového domu nemá sociální demokracie výhrady k misi v Kosovu nebo Iráku. Problém má naopak s navyšováním počtu vojáků v Afghánistánu tak, jak to chtěl původní návrh ministerstva obrany.

Ten ale přišel s kompromisním návrhem - v misi ISAF v Afghánistánu by bylo jen 480 vojáků, stovka vojáků v misi Trvalá svoboda by zůstala a výcviková mise NATO v Iráku by skončila.

Přečtěte si také:
Topolánek se omluvil Paroubkovi za výroky o misích, Paroubek omluvu vítá

Veronika Malá, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme