Proslulý výrobce porcelánu Rosenthal vyhlásil platební neschopnost

Slavný výrobce porcelánu, německý Rosenthal, vyhlásil platební neschopnost. Ke dnu ho stáhly problémy jeho mateřského irsko-britského koncernu. Firma se nevzdává naděje, že se jí podaří najít kupce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mince měny euro

Mince měny euro | Foto: Jan Rosenauer

Porcelánka nesehnala dostatek finančních prostředků pro přechodnou fázi, která měla skončit prodejem strategickému investorovi. Už v pondělí vyhlásil platební neschopnost taky mateřský koncern Waterford Wedgwood.

Správou společnosti byla pověřena poradenská firma Deloitte. Ta zatím hodlá pokračovat v podnikání a intenzivně hledat možného kupce. Taky vedení tradiční porcelánky v bavorském Selbu, která zaměstnává 1600 lidí, doufá, že i během konkurzního řízení bude dál vést rozhovory s neznámým investorem. Ty údajně byly těsně před úspěšným završením.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme