Durynskému premiéru hrozí obvinění ze zabití z nedbalosti

Těžce zraněného durynského premiéra Dietera Althause zřejmě čeká obvinění ze zabití z nedbalosti. Politik se Nový rok na sjezdovce v rakouských Alpách srazil se slovenskou lyžařkou, která střet nepřežila. První poznatky z vyšetřování ukazují, že vina je na Althausově straně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezdovka

Sjezdovka | Foto: Radim Vaculovič

Podle německých médií by státní zastupitelství v Leobenu mělo politika obžalovat zhruba do měsíce. V Rakousku není v případě smrtelných nehod možné zastavit trestní řízení. Horní hranice trestu pak u zabití z nedbalosti představuje jeden rok nepodmíněně.

Dieter Althaus, který se z děsivé srážky zotavuje na univerzitní klinice v Jeně, zatím není schopen vypovídat. Podle týdeníku Der Spiegel se znalci domnívají, že křesťansko-demokratický politik zahnul na křižovatce dvou sjezdovek do protisvahu a že se s 41letou Beátou Christandlovou srazil čelně.

Rodina usmrcené lyžařky bude po Althausovi žádat odškodnění. Advokát Christandlových Alexander Rehrl odmítl uvést výši požadované částky s tím, že věří v mimosoudní vyrovnání.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme