Odvolací soud zpřísnil trest Kulínskému, dostal 5,5 roku

Vrchní soud v Praze výrazně zpřísnil trest bývalému šéfovi Bambini di Praga Bohumilu Kulínskému. Za pohlavní zneužívání sboristek jde na 5,5 roku do věznice s dozorem. Navíc nesmí 10 let pracovat s mládeží. Soud ale zprostil Kulínského obžaloby z útisku a neuznal ani ublížení na zdraví u jedné sboristky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohumil Kulínský

Bohumil Kulínský | Foto: Týdeník Rozhlas

Bývalý sbormistr Bohumil Kulínský u vynesení verdiktu nebyl. Jeho advokát Tomáš Sokol uvedl, že je to trest přísný:

"S ohledem na to, jak vypadala obžaloba, jak vypadalo obvinění na začátku, tak tento výsledek nemůže být překvapením - to bych nebyl profesionál. Samozřejmě není potěšující, ale na druhé straně je zřejmé, že to také mohlo dopadnout i hůř."

Tomáš Sokol po doručení rozsudku zváží dovolání k nejvyššímu soudu. Podobně se zachová i státní zástupkyně Renata Brabencová, která ale zpřísnění trestu přivítala:

"Trest určitě lépe vystihuje stupeň společenské nebezpečnosti a odpovídá spíše tomu, co jsme navrhovali v písemném odvolání."

Kulínský podle soudu v letech 1984 až 2004 pohlavně zneužíval členky sboru a ohrožoval výchovu mládeže. S šesti dívkami údajně souložil, třem z nich přitom v té době ještě nebylo 15 let. Kulínský svoji vinu odmítá.

Katarína Brezovská, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme