Exprezidentovi Václavu Havlovi je o trochu lépe

Bývalé hlavě českého státu Václavu Havlovi je už lépe, jeho zdravotní stav ale přesto zůstává vážný. Radiožurnálu to dnes potvrdil náměstek ředitele nemocnice v Praze-Motole a šéf exprezidentova lékařského konsilia Martin Holcát. Zánět plic ustupuje, nicméně onemocnění má kolísavý průběh, jak je u chronických pacientů obvyklé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Havel - dramatik

Václav Havel - dramatik | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Martin Holcát Radiožurnálu popsal aktuální stav pana exprezidenta: "Mohu říct, že je dnes zase o trošku lepší. Pan exprezident je stále unavený, ale přece jenom psychicky je na tom lépe. Terapie pokračuje dál, budeme vysazovat některá antibiotika, jinak Václav Havel bude především rehabilitovat a ostatní jeho léčba zůstává."

Václav Havel je v nemocnici v Praze-Motole od pondělí, kdy byl operován. Kvůli enormnímu zájmu veřejnosti o návštěvu exprezidenta nemocnice omezila vstup na anesteziologické a resuscitační oddělení, kde leží. K Václavu Havlovi smějí pouze lidé, kterým to přímo dovolí vedení motolské nemocnice a oddělení ARO.

Šéf lékařského konsilia Holcát předpokládá, že návštěv bude stále málo: "Kromě blízké rodiny bychom návštěvy neviděli rádi. Znamenají psychickou a fyzickou zátěž, ale především bakteriologickou, protože pacient má sníženou imunitu."

Dalším důvodem zákazu návštěv je hrozba chřipkové epidemie, která se podle odborníků blíží. Hlavní hygienik České republiky Michael Vít informoval, že počet chřipkových onemocnění v Česku narostl za uplynulý týden skoro o 40 procent.

Kvůli akutnímu zánětu průdušek, který komplikovala srdeční arytmie, se Václav Havel léčil už na začátku loňského roku.

Přečtěte si předcházející informace:
Zdravotní stav Václava Havla se nezhoršuje
Václav Havel už se cítí lépe, jeho stav je ale i nadále vážný
Konsilium: Zdravotní stav Václava Havla je stabilizovaný, ale vážný
Bývalý prezident Václav Havel byl propuštěn domů z nemocnice
Bývalý prezident Václav Havel je kvůli srdeční arytmii v nemocnici

Monika Rybáková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme