Americkou ministryní zahraničí se oficiálně stala Hillary Clintonová

Hillary Clintonová se oficiálně stala americkou ministryní zahraničních věcí. Dnes její funkci schválil Senát i přes obavy republikánů z potenciálního střetu zájmů, který by mohl vzniknout kvůli zahraničním aktivitám jejího muže, bývalého prezidenta Billa Clintona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po svém zvolení měla Hillary Clintonová projev ke svým novým podřízeným na ministerstvu. Vyzdvihovala v něm především nutnost vzájemné spolupráce a připomínala vstup Ameriky do nové éry:

"Abychom mohli čelit našim problémům a jasně viděli své možnosti, budeme muset využívat nástroje a dělat rozhodnutí vhodná pro 21. století. Budu od vás požadovat hodně. Ale chci, abyste věděli, že co opravdu uvítám, je kvalitní debata," řekla Clintonová, která původně soupeřila s novým prezidentem USA Barackem Obamou o toto místo.

Když Hillary Clintonovou nastupující prezident Obama nominoval na ministryni zahraničí, řekla, že Spojené státy americké budou mít pragmatickou zahraniční politiku nezatíženou předsudky.

Katarína Brezovská, Silvie Třeslínová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme