Nominace na Oscary vede film Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Celkem 13 nominací na Oscara získal film Podivuhodný příběh Benjamina Buttona režiséra Davida Finchera. Bodoval i Milionář z chatrče s deseti nominacemi a mezi nominovanými je i český zvukař Petr Forejt za film Wanted.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brad Pitt ve filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Brad Pitt ve filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona | Zdroj: ČTK

Snímek Podivuhodný případ Benjamina Buttona má naději získat ocenění mimo jiné v kategoriích nejlepší film, režie a herec v hlavní roli. Muže, který se narodil starý a postupně mládne, ztvárnil herec Brad Pitt a režíroval ho David Fincher.

Kromě Milionáře z chatrče - příběhu chudého Inda, který vyhraje televizní soutěž, bodoval také politický snímek Duel Frost/Nixon, dále romantický film Předčítač a také snímek Milk o homosexuálním politikovi.

Mezi herečkami, které mohou doufat v nejvyšší filmové ocenění, je už popatnácté Meryl Streepová za film Pochyby, pošesté Britka Kate Winslettová za výkon v snímku Předčítač, Anjelina Jolie za drama Výměna a méně známá Mellisa Leo za hlavní roli v nízkorozpočtovém filmu Zmrzlá řeka.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme