Sociální demokraté představili svůj plán na oživení hospodářství

Sociální demokracie představila opatření proti světové hospodářské krizi. Chce zavést například třicetiprocentní daň ze superhrubé mzdy pro lidi, kteří vydělávají více než 1,2 milionu korun ročně. Dále hodlá zvýšit základní slevu na dani o 3 600 korun ročně nebo letos jednorázově vyplatit 13. důchod starobním i invalidním důchodcům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Poslanecká sněmovna

Na důchody chce ČSSD vzít část peněz státu z loňské dividendy ČEZ. Strana také například požaduje zvýšení podpory v nezaměstnanosti a rozložení plánu deregulace nájemného do delšího časového období. Oznámil to stínový ministr a místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

"To znamená, nekončil by v roce 2010, pro rok 2010 by se provedl příslušný výpočet jednostranného maximálního zvýšení nájemného - ten by se rozdělil na tři části a rozložil by se postupně do roku 2012. Naším cílem je, aby deregulace byly sociálně únosná."

Ministr financí Miroslav Kalousek to ale odmítá s tím, že stát má omezené možnosti i prostředky, které může použít, aby neohrozil stabilitu veřejných financí. Podle něj by je měl věnovat hlavně na podporu zaměstnanosti.

Milan Kopp, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme