Bývalý šéf Německé pošty dostal za daňový únik podmíněný trest

Dvouletý podmíněný trest a pokuta jeden milión eur. To je postih za daňový únik, který soud v Bochumi vyměřil bývalému šéfovi Německé pošty Klausi Zumwinkelovi. Ten byl hlavní postavou aféry kolem lichtenštejnské banky LGT.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Miroslav Panuška

Někdejší vrcholný manažer Klaus Zumwinkel výměnou za plné doznání podle očekávání nemusí za mříže. Jinak ovšem Zemský soud v Bochumi vynesl trest, který žádala obžaloba. Zumwinkelovi advokáti počítali s ještě shovívavější výměrou trestu.

Bývalý šéf Německé pošty měl prostřednictvím jedné lichtenštejnské nadace před daňovým úřadem zatajit kapitálové výnosy ve výši 970.000 eur. Nebýt promlčení dalších daňových prohřešků, hrozilo by Zumwinkelovi vězení.

Vyšetřovatelé se dnes 65letému milionáři dostali na stopu poté, co zpravodajská služba BND koupila ukradená klientská data banky LGT. Ta pak posloužila pro přípravu trestního stíhání 450 německých daňových hříšníků.

Přečtěte si také:
Roztržku mezi Německem a Lichtenštejnskem řešili předsedové vlád
V německém daňovém skandálu figurují i zaměstnanci bank
Daňoví podvodníci zažívají v Německu zlé časy
Německá policie provedla desítky razií v souvislosti s daňovými podvody
Do největší daňové aféry v Německu má být zapojena až tisícovka lidí

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme