Grémium majitelů lékáren doporučuje: Poplatky vracejte formou slevy nebo bonusu

Soukromé lékárny zřejmě vyřeší vybírání poplatků podobně jako lékárny zřizované krajem. Grémium majitelů lékáren jim totiž doporučuje, aby regulační poplatky vybraly a pak je pacientům, například formou slevy nebo bonusu, vrátily. Grémium zároveň chystá žalobu o náhradu škody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lékárna

lékárna | Foto: Marián Vojtek

Grémium majitelů lékáren se tak podle výkonného ředitele Pavla Vítka rozhodlo na základě postupu řetězce Česká lékárna: "Ten oznámil, že poplatky 'bude nevybírat' ve všech svých lékárnách - i tam, kde ty lékárny nejsou přímo v sousedství nějakého zdravotnického zařízení kraje."

Podle mluvčího řetězce Česká lékárna Luboše Korbeláře si firma jen snaží udržet zákazníky: "Naším cílem je udržení trvalé důvěry našich pacientů v nejvýhodnější podmínky v našich lékárnách. Přestože pro naše lékárny to znamená, že část ceny léků doplácejí za pacienta ze své marže a v mnoha případech se jedná o ztrátu. Takto vzniklou škodu budeme následně vymáhat soudní cestou, protože vzniklou situaci považujeme za selhání politiků, kteří nezajistili rovné podmínky pro pacienty a pro lékárny."

Žalobu na ochranu proti nekalé hospodářské soutěži a pro vzniklou škodu chystá také Grémium majitelů lékáren.

Katarína Brezovská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme