Teroristé prý chtějí zaútočit v průběhu německých voleb

Islámští teroristé chtějí údajně krvavými útoky ovlivnit průběh letošních voleb do německého Spolkového sněmu. Na tento možný scénář upozorňují německé bezpečnostní úřady. Zvláštní nebezpečí prý hrozí od rodilých Němců, kteří konvertovali k islámu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bundestag

Bundestag | Foto: Jiří Hošek

Šéf Spolkového kriminálního úřadu Jörg Ziercke vidí v současné situaci jasnou paralelu s událostmi ve Španělsku před pěti lety. Madridské atentáty tehdy bezprostředně ovlivnily výsledek parlamentních voleb a vedly ke stažení španělských vojáků z Iráku.

Ziercke v rozhovoru pro týdeník Focus upozornil na nejnovější videoposelství teroristů. Ta podle něj jasně dokládají jak ohrožení Německa, tak německých zájmů v zahraničí. Ziercke si myslí, že zradikalizovaní němečtí konvertité představují zvláštní riziko, protože znají tamní infrastrukturu, jsou integrovaní do společnosti a ani svým vzhledem na sebe nikterak neupozorňují.

Taky prezident spolkového Úřadu na ochranu ústavy Heinz Fromm označil pravděpodobnost teroristického útoku v Německu za mimořádně vysokou.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme