Požár v domově důchodců na severu Ruska si vyžádal 23 obětí

Nejméně 23 lidí zahynulo při požáru v domově s pečovatelskou službou v republice Komi na severu Ruska. Oheň, který v sobotu večer zachvátil dřevěnou budovu, se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až po několika hodinách. Příčiny požáru se nyní vyšetřují. V posledních letech jde už o několikátý tragický případ, který poukazuje na chabé dodržování bezpečnostních standardů v Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ruští  hasiči bojují s požárem

ruští hasiči bojují s požárem | Zdroj: ČTK

Před ničivým požárem, který zachvátil dřevěné stavení s celkem 26 obyvateli staršího věku a tříčlenným personálem, se podařilo uniknout pouze třem lidem. Obětem bylo podle ruských úřadů mezi 67 až devadesáti lety.

Příčina neštěstí v obci Podjolsk zhruba 120 kilometrů od místního hlavního města Syktyvkaru se nyní vyšetřuje. Podle místních úřadů mohl požár vypuknout kvůli odhozenému nedopalku cigarety, vyšetřovatelé ale prověřují i verzi úmyslného žhářství, kterým se pachatel údajně mohl snažit zakrýt vraždu.

Podle expertů je tragický případ dalším příkladem nedostatků, které má Rusko v oblasti protipožární ochrany. Staré budovy často nejsou vybaveny bezpečnostními únikovými cestami, vysoký počet obětí požárů často způsobuje pomalá evakuace či pozdní příjezd hasičů.

Lenka Kabrhelová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme