Firmám zaměstnávajícím ilegální imigranty zatím nehrozí postih

Evropským firmám zaměstnávajícím nelegální přistěhovalce zatím nehrozí postih. Evropský parlament překvapivě neschválil návrh, na kterém se předtím shodl s členskými státy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie

Cílem normy má být omezení práce na černo a zároveň ochrana nelegálních přistěhovalců. Jejich zaměstnavatelům budou hrozit vysoké pokuty a zároveň povinnost doplatit takovým pracovníkům řádnou mzdu. Mohli by také přijít o možnost získat veřejné zakázky.

Exemplární případy chce norma trestat vězením - do něj by se mohl dostat zaměstnavatel, který využíval práce nelegálních přistěhovalců ve velkém a zacházel s nimi způsobem blížícím se vykořisťování.

Parlament nakonec schválení směrnice odsunul. Poslanci se neshodli na tom, zda by měl být trestán i podnik, jehož subdodavatelé zaměstnávali nelegální přistěhovalce.

Marika Táborská, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme