Bývalá prokurátorka Brožová-Polednová si bude stěžovat u Vrchního soudu

Ludmila Brožová-Polednová, která se podílela na justiční vraždě Milady Horákové, bude dnes posílat stížnost k Vrchnímu soudu. Vadí jí, že pražský městský soud nepovolil odklad nástupu do vězení. Tam má 87letá žena strávit šest let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová

Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová | Foto: Marek Janáč

Kdyby její právník stížnost nepodal, Polednová by musela v nejbližších dnech nastoupit do výkonu trestu. Takhle ale může setrvat ve svém bytě v Plzni na Slovanech, a to doby než vrchní soud vynese rozhodnutí. Když bude pro ní nevyhodné, i tak je připravená se životu za mřížemi bránit. Sází hlavně na svůj špatný zdravotvní stav.

Ludmila Brožová-Polednová byla odsouzena za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové a dalších tří mužů. Sedmaosmdesátiletá právnička, je zatím jedinou odsouzenou aktivní účastnicí vykonstruovaných procesů z 50. let.

Přečtěte si také:
Bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová žádá o odklad trestu
Prezident neudělí milost Ludmile Brožové-Polednové, prokurátorce z procesu s Miladou Horákovou

Milan Kopp, Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme